Loading color scheme

REPTE EXPERIMENTA. Despertant vocacions científiques.

Seleccionats per formar part del “REPTE EXPERIMENTA”

Despertant vocacions científiques en el nostre alumnat amb el suport de la URV

 Estem molt contents d’haver estat seleccionats per participar en el programa REPTE EXPERIMENTA  organitzat per la URV pels dos propers cursos 2022-24. Dels 44 centres de Catalunya, que han presentat la sol·licitud, 10 formaran part d’aquest projecte que té com a finalitat potenciar l’experimentació científica en l’alumnat.

La metodologia que s’utilitzarà és l’aprenentatge basat en “learn by doing” que afavoreix la motivació de l’alumnat i genera  coneixements més profunds. Amb el Repte Experimenta  es vol anar més enllà de la manipulació i es treballaran competències com:

  • - Científica -Tecnològica, especialment amb ús del mètode científic.
  • - Digital, amb la gravació i edició de vídeo (produccions multimèdia)
  • - Sòcio-cultural, desenvolupament personal amb el treball d’equip més de la creació de coneixement.
  • - Matemàtica, ja que implicarà la creació del pressupost dels experiments.

Aquest programa es centrarà amb l’alumnat de 2n d’ESO, que comptarà amb el suport d’un mentor de la URV , a més d’uns padrins científics que provenen de diferents entorns com el món de la investigació i recerca, de l'empresa ... 

L’esperit del programa REPTE EXPERIMENTA és crear reptes que portin als alumnes de 2n d’ESO a realitzar experiments. Els experiments finalistes de cada centre participaran en la Fira Experimenta que tindrà lloc als espais de la URV.