Loading color scheme

Casal d'estiu MARIA ROSA MOLAS

La calor ja arriba, i amb ella el nostre CASAL D'ESTIU!!!  Un espai lúdic al voltant d’un centre d’interès, ple activitats divertides, manualitats, cuina, jocs d'aigua i moltes  sorpreses més.

Els vostres fills i filles s’ho passaran d’allò més bé amb la descoberta de noves experiències, potenciant la convivència i el respecte entre els nous amics i amigues.

El nostre CASAL D’ESTIU MRM està adreçat a l'alumnat de P3 a 6è primària. S’iniciarà el dilluns 4 de juliol.

Casal d’Estiu MRM 

Preu per setmana: 58 €

Preu tot el mes: 220 €

 Servei de menjador

 

 8,5 €/ dia      35 €/setmana     125 € /mes
 Servei d’acollida  8:00 a 9:00 h
10 €/setmana     3 €/ diaEl casal es durà a terme durant tot de juliol,  en quatre torns, un per setmana, de forma que els vostres fills i filles es podran inscriure a la primera setmana, a la segona, a la tercera, la quarta, a dues setmanes, a tres o a tot el mes. Tanmateix podran participar nens i nenes d’altres centres, cosins, amics...

L’horari habitual serà de 9 a 13h. El servei de menjador serà de 13 a 15h i el servei d’acollida s’iniciarà a les 8h. Els grups seran diferenciats per edats des de P3 fins a 6è de Primària.

Per participar-hi cal omplir el formulari d’inscripció online que trobareu la  plana web del col·legi  o en el següent enllaç   https://forms.gle/uhzEd95YeGGsguzM6  abans del dia 10 de juny.

En cas de fer ús del servei de menjador i/o acollida matinal de forma puntual aquest es pagarà en efectiu/targeta a la porteria del col·legi.

 Per formalitzar el pagament s'ha de realitzar un ingrés en efectiu a qualsevol sucursal del Banc de Santander o per Internet, amb una transferència al número de compte: 

ES43 0049 1064 4225 9013 1563

 

La reunió informativa a les famílies participants es farà el dia 20 de juny a les 17:30 h.

Per qualsevol aclariment podeu adreçar-vos a la Porteria del col·legi  

No dubteu en apuntar-vos si voleu passar un estiu ple d'emocions!!!

eTwinning

Els alumnes de 3r de primària, juntament amb alumnat d'Alemanya i Grècia, vam dur a terme el projecte Celebrating Easter together in European countries a través de la comunitat més extensa de centres educatius d'Europa, eTwinning. 
El projecte ens ha servit com a punt de trobada i desenvolupament d'activitats en anglès relacionades amb la Pasqua. Volem compartir amb vosaltres el treball realitzat amb molta il·lusió i alegria.  Vam viure moments inoblidables i de molta alegria en rebre dels nostres amics d'Alemanya les seves cartes personalitzades per a cadascun de nosaltres.

musART INAUGURAT !!!

5ena edició del musART 2021-2022

Un curs més, i ja en fa cinc, tot el Col·legi s'ha abocat al projecte d'innovació educativa musART inaugurat el passat dijous 7. El projecte transforma el centre en un museu i ho fa a través del llenguatge artístic, d'aquesta manera potenciem la creativitat i el pensament crític del nostre alumnat.

Sota el títol "Continents, mapes i recorreguts vitals" el fil conductor d'aquest curs són els cinc continents entesos com punts d’arribada i de sortida de persones, com llocs de trobada, d’acollida però també d’exclusió social, d’explotació laboral... També hem reflexionat sobre els orígens de les nostres famílies per parlar d’on venim i cap on anem i sobre les connexions que s’estableixen entre la pluralitat de persones.

Tot el treball fet l’hem plasmat, a través del llenguatge artístic, en diferents tipus de cartografies que podeu veure a la nostra exposició.

Podeu concertar la vostra visita guiada a VISITES GUIADES

REPTE EXPERIMENTA. Despertant vocacions científiques.

Seleccionats per formar part del “REPTE EXPERIMENTA”

Despertant vocacions científiques en el nostre alumnat amb el suport de la URV

 Estem molt contents d’haver estat seleccionats per participar en el programa REPTE EXPERIMENTA  organitzat per la URV pels dos propers cursos 2022-24. Dels 44 centres de Catalunya, que han presentat la sol·licitud, 10 formaran part d’aquest projecte que té com a finalitat potenciar l’experimentació científica en l’alumnat.

La metodologia que s’utilitzarà és l’aprenentatge basat en “learn by doing” que afavoreix la motivació de l’alumnat i genera  coneixements més profunds. Amb el Repte Experimenta  es vol anar més enllà de la manipulació i es treballaran competències com:

  • - Científica -Tecnològica, especialment amb ús del mètode científic.
  • - Digital, amb la gravació i edició de vídeo (produccions multimèdia)
  • - Sòcio-cultural, desenvolupament personal amb el treball d’equip més de la creació de coneixement.
  • - Matemàtica, ja que implicarà la creació del pressupost dels experiments.

Aquest programa es centrarà amb l’alumnat de 2n d’ESO, que comptarà amb el suport d’un mentor de la URV , a més d’uns padrins científics que provenen de diferents entorns com el món de la investigació i recerca, de l'empresa ... 

L’esperit del programa REPTE EXPERIMENTA és crear reptes que portin als alumnes de 2n d’ESO a realitzar experiments. Els experiments finalistes de cada centre participaran en la Fira Experimenta que tindrà lloc als espais de la URV.

Al TEDEd Club, edició 2022, de nou!

L'alumnat de 4rt d'ESO va participar, per quart any consecutiu, en el projecte TEDEd Club organitzat desd el CRP Baix Camp. Es tracta d'un projecte internacional que dona suport als estudiants en el descobriment, l'exploració i la presentació de les seves idees. El format es basa en una sèrie de xerrades en anglès, fetes pel mateixos alumnes, d'una durada de 3'. Tota una experiència que permet als alumnes formar part d'una xarxa mundial de joves apassionats per les idees que val la pena compartir. Aquest any la temàtica ha girat al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Hi van participar: Juan Guijarro i Marc Sanromà amb el talk "The e-Sports"; Xin Chen, Júlia Rizo, Maria Margalef i Camila Barona amb el talk "As loud as bombs" i, Gerard Martí, Gonzalo Poyatos, Manuel Rodríguez i Oscar Cañardo amb el talk "How our idols motivate us to help people".

Enhorabona a tots i totes per l'esforç i el gran treball realitzat!

Per veure les presentacions cliqueu a Part 1  i  Part 2

PORTEM EL NADAL A L'HOSPITAL

L'alumnat d'Infantil, Primària i 1r cicle de l'ESO ha col·laborat en el projecte "Portem el Nadal a l'Hospital" que té per objectiu dur a terme activitats adreçades als pacients que han de passar el Nadal ingressats a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Plens d'il·lusió, els nostres alumnes han fet arribar felicitacions, fetes per ells, que els pacients rebran el dia de Nadal amb la safata del menjar. Estem molt contents de col·laborar en aquest projecte tant solidari i humà.

1r PREMI EN EL CONCURS BIOIMATGES 2021

L'alumna Noa Vidilla, de 2n d'ESO, ha estat la guanyadora del concurs Bioimatges 2021, en la categoria ESO. Aquest concurs està organitzat pel Col·legi Oificial de Biòlegs i està adreçat a alumnes, pares i investigadors que estan a Catalunya. Enhorabona Noa!

CAMPANYA DEL POT

Engeguem la Campanya del Pot. Fins al 17 de desembre podeu col·laborar portant aliments (llet, conserves, menjar infantil...) i productes d'higiene (gel de bany, xampú, bolquers...) Tot el que recollim ho fem arribar des del Col·legi cap a diferents entitats benèfiques de Reus. Us animem a participar i a ser solidaris amb els qui més ho necessiten. Gràcies! 
Aquí teniu l'enllaç del vídeo de promoció de la Campanya: https://www.youtube.com/watch?v=PBe6NCJNwyg&t=3s

Èxit en la celebració de la Diada de Delwende 2021

Des d'aquí volem agrair a totes les famílies que heu col·laborat en l'esmorzar de coca i xocolata en el marc de la Diada de Delwende. Gràcies a la vostra col·laboració hem aconseguit recaptar més de 600 EUR que es destinaran, íntegrament, al projecte que tenim apadrinat: el Centre de Promoció Social de la Dona a Atakpamé (Togo). Moltes gràcies!!!

La Formació Professional, una resposta al món laboral

Un dels reptes com a centre de  Formació Professional és  preparar al nostre alumnat amb les competencies professionals que necessiten els sectors productius i de serveis del nostre territori. Per això, hem participat en una jornada on el Director General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Ángel L. Miguel ha exposat quines són les principals línies d'acció per tal que la Formació Professional doni resposta a les necessitats actuals. Posterirorment, s'ha establer un diàleg entre els diferents sectors vinculats amb la FP ( centre educatius, empreses i gremis de la demarcació). La jornada l'ha organtizat la Cambra de Comerç Reus. 

Imaginem un Nou Pati

Iniciem un nou projecte queneix de la reflexió sobre com han de ser els espais del col·legi per tal d'aprofitar tot el seu potencial. El PROJECTE PATI té la finalitat de repensar el pati de l'escola per tal que esdevingui un espai inclusiu on tot l'alumnat pugui trobar un espai de joc adient que afavoreixi el seu creixement personal.

Intervenir en l'entorn del pati per procurar que aquest sigui un espai també d'aprenentatge, al mateix temps, afavorint les relacions positives i tranquil·les entre infants i els joves.

Hem obert un procés participatiu a tots els estaments de la Comunitat Educativa, per tal que cadascú pugui aportar la seva visió sobre com hauria de ser el pati.

L'alumnat ha fet les seves aportacions mitjançant dibuixos, redaccions... on han expressat com els agradaria que fos el pati del col·legi. L'opinió de les famílies s'ha recollit mitjançant un qüestionari i l'equip docent i el PAS ho ha fet publicant les seves propostes en un mural al hall del centre.

Un cop fet el buidatge de totes les aportacions recollides, s'iniciarà una segona fase del projecte on l'alumnat de 3r i 4t d'ESO analitzarà la viabilitat de les propostes i elaborarà una memòria del projecte que hauran de presentar a l'Equip Directiu del centre.

TOTS JUNTS FEM ESCOLA!!!